– Magisk, beskriver leder i Mosjøen næringsforening opplevelsen av å komme til grøtservering i Sjøgata, omringet av lys, fakler og masse mennesker tidlig en fredags morgen.

1000 kilo grøt i Julebyen Mosjøen 

Alt fra konserter til julemarked og grøt, på det som stadig skal bli verdens lengste grøtbord, venter de som besøker byen før jul.

Leder i Mosjøen næringsforening, Bjørn Larsen, har bestilt 1000 kilo grøt, pluss en mengde laktosefri grøt, og planlegger å servere opp til 900 personer samtidig.

– Vi dekker på til et sted mellom 3000 og 4000 personer, sier han.

Heldigvis er det mange gode hjelpere som stiller opp, når det lages julestemning i Mosjøen. Alle serverings- og spisesteder stiller opp med servitører, det samme gjør Sjøsiden senter og Mosjøen torg, mens hotellet Fru Haugans tar jobben med å varme grøten.

– Nesten hele serveringsbransjen er med. De har fått hvert sitt område i Sjøgata hvor de skal passe på og servere. Vi gjentar mye fra i fjor siden det ble avlyst på grunn av korona, sier Larsen.

– Og så setter vi minst opp ett til bord, slik at vi sørger for å slå lengden på bordet fra sist gang, legger han til og smiler lurt.

Julebyen Mosjøen har mange og varierte kort i ermet i førjulstiden. Her er det mulig å få med seg både konserter, julemarked på torget og levende nisser.

– I sentrum står postkassa til nissen. Hver lørdag og søndag kommer det nisser for å tømme den, og dette er veldig populært å få med seg. Da møter det masse barn opp, forteller Larsen.

Mer en 100 personer er i sving for å lage grøtbord og julemarked, og alt det andre som lyser opp ventetida i Mosjøen.

 

The people and the reindeer:

Reinsdyret Pepper og Sjøgatanissene. Nissene har sin postkasse i Sjøgata og her kan alle barn levere inn sine julegaveønsker. Så blir det besøk på noen før jul, som får noen av ønskene sine oppfylt.

Skroll til toppen