Kreativt. Rett utenfor Dragereirets serv ering ligger dragen ulmsk og passer på.

Drømmen om Dragereiret ble sann

En natursti med ulike forundringer fører deg til Dragereiret, urtesuppe, en hilsen på Thors hammer eller dragens vrede.  

 

Midt mellom ferjeleiet på Horn og Hildurs urterarium i Brønnøy finner vi Dragereiret. Her har Kristin Fjellsøy satt sin livs drøm til verden. Med serveringssted, utleiehytte, natursti med spennende veier opp til flere jettegryter, har Kristin Fjellsøy bygd opp et livsprosjekt i pakt med naturen i området.

– Hele konseptet er en livsdrøm. Det å kjøpe seg en landbrukseiendom og bo på gård. Jeg er selv vokst opp på gård, så det har hele tiden ligget der som et ønske. Helt fra jeg var i 20-årene har jeg drømt om et konsept som Dragereiret. Jeg har skrevet ned ideer hele livet egentlig, sier Fjellsøy stolt.

Dragereiret. Kristin Fjellsøy, her sammen med tantebarnet Dina, er klar for sommeråpent Dragereir og natursti, torsdag til og med søndag i juni og juli.

Vikinghistorie

Barna løper om kapp og følger den merkede stien opp til jettegryten som har opprinnelsesnavnet til Fjellsøys drøm: Dragereiret. Fra parkeringsplassen og opp til jettegrytene får man utsikt mot Brønnøysund etter noen få minutter. Den mest populære jettegryten i området har fått en egen stige. Her kan man klarte opp og krype inn i hullet som kan minne om et reir. Rett ved inngangen finner vi beinrester som setter fantasien i sving hos de aktive barna, som med skrekkblandet fryd utforsker restene. Kun noen hundre meter unna er det også gamle vikingetufter som man tror var et oppholdssted da vikingene skulle på tokt. Da Fjellsøy planla drømmen sin var ønsket at historien på stedet skulle bli en del i konseptet.

– Det begynte med en hytte i 2018. Egentlig skulle vi bygge flere, jeg hadde hele tiden lyst til å sette opp et lokale som står i stil med naturen. Det er mye vikingehistorie rundt her, og lokalene måtte passe med historien og naturen. I tillegg har fokuset mitt vært på gjenbruk. Siden jeg alltid har holdt på med mat, så ville jeg sette opp et lokale hvor jeg også kunne drive med servering, utdyper hun, mens hun serverer kundene inne i serveringsstedet Dragereiret urtesuppe og kaker.

Hjemmelaget. Innehaver Kristin Fjellsøy lager helst all maten fra bunn av, og da gjerne med ingredienser fra egen kjøkkenhage eller fra naturen i nærområdet.

Ekte mat

Fjellsøy er barnebarn av den driftige damen bak Hildurs utrerarium, Hildur Tilrem. I liket med Hildur, har også Kristin hatt en sterk dragning til Tilrem og Mo, og til det hun kaller ekte mat.

– Jeg har ikke strøm og kjøkken her oppe, så selve Dragereiret blir drevet av et aggregat og kjøkkenet blir drevet nede på gården min rett over veien. All maten tas oppover hit. Alt er hjemmelaget fra bunn, og helst bruker jeg råvarer fra nærområdet. I en verden hvor det er så mye som er falskt, så setter folk pris på å få servert ekte mat. Det betyr noe for folk, forteller Fjellsøy med et smil, mens hun serverer hjemmelaget brød med rabarbrasyltetøy og solbærsyltetøy, og saft fra heggblomst og geitrams – alt fra egen kjøkkenhage.

Hver torsdag til søndag i juni og juli skal hun vise fram Brønnøy fra et kreativt syn inn i vikingetiden.

Dragens rester. Til barns forundring ligger det gamle benrester, kanskje er det fra dragens fangst.

Stor stas. Sander Austvik og mamma Lena Austvik måtte inn i jettegryten og se på dragens reir.

Du kan lese mer om Dragereiret på nettsiden dragereiret.no.

Rull til toppen