Foto: Mye i media AS.

Frank og Bjørn Johnatan sørger for ren by

MOBO er stolt bidragsyter til Kirkens Bymisjon og deres arbeidstilbud Ren By, hvor blant andre Frank Engan og Bjørn Johnatan Hønsvik gjør et viktig arbeid for fellesskapet.

Samtidig får de arbeidstrening, noe meningsfullt å gå til om dagene og mange gode ord på veien. Frank Engan og Bjørn Johnatan Hønsvik er to av flere faste, som ukentlig fjerner søppel fra gatene i sentrum og omegn av Mo i Rana.

– Hver dag er det noen som kommer og takker oss for at vi gjør byen ren, forteller de to arbeiderne. Vi treffer dem i gågata etter dagens lunsj. Den er inntatt i lokalene til Kirkens bymisjon ved Nytorget og nå er de klare for dagens andre tur ut i sentrum av Mo i Rana.

 To som ofte møter opp

Ren By er et lavterskel arbeidstilbud i regi av Kirkens bymisjon.

Aktører i det lokale næringslivet sponser en fast sum i året, slik at mennesker som ikke kan være i full jobb kommer seg i meningsfull aktivitet og arbeid. Samtidig gjør de byen ren, pen og hyggeligere for oss alle.

– Frank og Bjørn Johnatan har vært med siden vi startet opp med dette for et års tid siden og er noen av de som møter opp oftest, forteller arbeidsleder Helene Berg Sørensen i Kirkens Bymisjon Mo i Rana. Vanligvis bruker de å være fire-fem personer på jobb, men akkurat i dag er det Engan og Hønsvik som har møtt opp.

Hønsvik og Engan er stolte over jobben sin. Foto: Mye i media AS.

 Krav

Arbeidet foregår hver torsdag og fredag, og det er frivillig å møte opp på. Kravet er at du møter slik det er forventet at man møter opp på en hvilken som helst jobb.

– Når du møter på jobb, så er du i form til å jobbe, du er rusfri og du oppfører deg, forteller arbeidsleder Berg Sørensen om noen av forventningene.

Arbeiderne har på forhånd vært igjennom et lite jobbintervju hvor forventninger og krav fra begge parter er avklart.

– Dette er en ordentlig jobb med lønn og arbeiderne betaler skatt. Det er viktig for oss å kunne gi et ordentlig tilbud og det er viktig for arbeiderne å oppleve at dette er en jobb på lik linje med andre jobber, legger hun til.

Frank Engan (t.v) og Bjørn Johnatan Hønsvik sammen med arbeidsleder Helene Berg Sørensen. Foto: Mye i media AS.

– Ei super arbeidstrening

De som møter på jobb får både frokost og lunsj. Det er frivillig hvor lenge man arbeider.

– Det er en enkel måte å komme fra ingenting på til jobbtrening. Jeg synes dette er en perfekt måte å starte på og at det er ei super arbeidstrening. Her får man prøvd seg steg for steg. Man jobber så lenge man klarer om dagen, og finner ut om man klarer å jobbe en hel dag eller ikke med tanke på andre jobber i fremtiden, sier Bjørn Johnatan Hønsvik.

Kollega Frank Engan er enig og legger til:

– Jeg synes det er fint å treffe folk, i tillegg til jobbtreningen. Og så er det bra å tjene egne penger.

Begge to skryter av arbeidsmiljøet og av arbeidslederne.

– Vi blir løftet opp av arbeidslederne og det er med på å gi oss selvtillit, sier de går videre ut i sentrum for å fullføre dagens jobb. I dag ser det ut for at det blir en hel dag på jobb for begge to.

FAKTA:

  • Ren By er et lavterskel arbeidstilbud Kirkens Bymisjon Nordland tilbyr i Mosjøen, Mo og Bodø.
  • Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende ideell organisasjon som jobber for og blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter.
  • Visjon: at alle mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg.
  • Kirkens Bymisjon holder til i 50 norske byer og steder – og vokser stadig.
Rull til toppen