Festivalsjef Elisabeth Kulseng er klar for folkefest når Smeltedigelen Musikkfestival går av stablene i oktober! Foto: Mye i media

Full folkefest på Smeltedigelen musikkfestival

Pandemien satte aldri en stopper for Smeltedigelen, og i oktober blir det full fres når festivalen igjen går av stablene. Den internasjonale musikkfestivalen arrangeres for 18. gang i år, og har holdt det gående helt siden oppstarten i 2005. 

I år planlegges en Smeltedigelfestival i ny drakt. En festival som tar imot og deler med hverandre. Som byr på ulike sjangre, nye musikere, ny musikk, norsk og utenlandske aktører, utstillinger og sirkus og mye mere. Der de byr på opplevelser både for barn og voksne. En fest for alle som har og ønsker en tilhørighet til Mo i Rana og Nord-Norge. Festivalsjef Elisabeth Kulseng kan garantere for at årets Smeltedigelfestival inneholder noe for alle og enhver.  

–Vi er selvfølgelig veldig klar for å arrangere Smeltedigelen under vanlige tilstander, men vi har vært veldig heldig de to foregående årene. Vi er klare for å igjen bidra til å lage en musikalsk møteplass i samfunnet, bidra til talentutvikling blant barn og unge, og motivere til musikalske samarbeid lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Kulseng.  

 

En festival for alle 

Årets Smeltedigel blir satt i gang av selveste Halvdan Sivertsen, en artist som har fått glimrende anmeldelser for sine mange opptredener, år etter år. I tillegg vil vi kunne se flere artister, kunstnere og band som opererer i mange ulike sjangre. I år har de satt sammen et program som de håper skal begeistre, gi opplevelser og gode minner. 

–I år har vi ikke fokusert på noe bestemt sjanger, tvert imot. Vi ønsker å holde programmet åpent og inkluderende. Hvis det er noe vi har hatt ekstra fokus på i årets program så er det aktiviteter for barn og unge. Smeltedigelen skal være en folkefest for alle, og gjennom inkluderingsprosjektet vårt, Flere Farger, har vi fått barna og unge til å hjelpe oss med å utvikle et morsomt program med et hav av aktiviteter, forteller hun.  

 

Hele fargepaletten i bruk 

Prosjektet Flere Farger er det største prosjektet som er en del av Smeltedigelen. Det har vært avviklet årlig siden 2017, og består av 100 barn, unge og voksne som ukentlig deltar på fritidstilbud i prosjektet. Dette bunner til slutt ut i en stor fargerik forestilling på våren som presenteres gjennom musikk, dans og sang fra hele verden.   

–Noen av aktivitetene som Flere Farger har på programmet i år er blant annet sirkusskole, forestilling på stylter, ballongmannen Kristian fra Bodø og det blir flere ulike konkurranser. Det er mange spennende artister som man kanskje ikke ville ha funnet på de mer kommersielle festivalene og konsertarenaene. Vi skal skape de gode opplevelsene, og overraske folk, avslutter en engasjert festivalsjef.  

 

Stolt bidragsyter
 
Vi er stolte over å være en av samarbeidspartnerne til Smeltedigelen musikkfestival. Å være en samfunnsaktør som bidrar på flere områder enn å skaffe bolig, synes vi er en veldig givende rolle. 12-15 oktober blir det både konserter, dans og foredrag. Les mer om festivalen og få programoversikten her: Smeltedigelen Festivalprogram
 
Rull til toppen