Hvordan gjøre boligen klar til kaldere og mørkere tider?

Sommeren går mot sin ende, og høsten er i gang. Gressklipperne pakkes bort, og vi sier velkommen til raken og etter hvert også snøskuffen. Hos Mobo Boligservice er det full fres hele året.  

Nå når det begynner å bli kaldere har vaktmesterne én viktig oppfordring til boligeierne! 

-Det er veldig viktig å sjekke at vannet i kjelleren er slått av. Mange skal kanskje bare spyle bilen litt eller spyle bort litt sand i innkjørselen. Da kan det være fort gjort å glemme at vannet må slåes helt av før det fryser på, forteller vaktmester Hans Martin Olsen  

 

Har full kontroll 

Når det går mot kaldere tider er det ikke bare vannet som skal skrus av. Boligservice forteller at de har noen faste ting på listen som alltid må gjøres, men at det alltid dukker opp noen ekstra oppgaver underveis i sesongen. 

-Vi tar alltid noen runder for å sjekke at kjellervinduer er lukket slik at det ikke blir noe unødvendige frost- eller fuktskader. Det tas også en gjennomgang av gatesluker, og vi sjekker om det trengs nye brøytestikker til snøen kommer, forteller han.  

 

Alltid beredt 

Det er også viktig at alle lys sjekkes og byttes før det blir mørkt. Plutselig er snøen kommet over natten, og brøytebilene må ut på oppdrag.  

-Det er slike ting vi som oftest jobber med, men det skjer alltid noe utenom også. Gradestokken kan krype opp til noen og tjue minus, og da kan det være noen som ikke får start på bilen sin. I slike tilfeller tar vi turen bortover for å hjelpe dem, avslutter vaktmesterne på Mobo Boligservice.  

 

Skroll til toppen