Foto: Mye i media AS.

I din egen boble på Straumen gård

Du som leter etter ei annerledes overnatting på Helgeland, kan være sikker på at du får det I Ro og Mak ved Straumen gård.

En liten avstikker fra fylkesvei 17 på vei mot Utskarpen i Rana, finner du det: Skogens ro, utsikt over fjorden og Straumen gård. Her har Edel og Jørgen Brendberg sitt paradis som de ønsker å dele med andre. De kaller det i Ro og Mak ved Straumen gård. Her har de siste årene gått med til masse arbeid, tid og penger – og sikkert en del blod, svette og tårer – for å bygge opp sin kombinasjon av gårdsliv og reiseliv: Overnatting i Bestemorstua eller i igloformede telt, og selvdyrket og kortreist mat.

– Vi kaller det skogsboblene, sier Edel Brendberg om teltene.

Edel Brendberg foran Bestemorstua, som også leies ut. Foto: Mye i media AS.

Glamping

Inne i teltboblene møter du ei lekkert oppredd dobbeltseng med innbydende madrasser, moderne sittemøbler og bord, og utsikt både utover og oppover. Teltene har nemlig gjennomsiktig tak. Med muligheten til elektrisk oppvarming i tillegg, har virkelig tradisjonell camping glidd over til det langt mer elegante og fristende glamping: Glamorøs camping.

– Nå legger vi bak oss snart et år med erfaringer fra utleie av boblene. Det har vært et spennende «bobleår» med masse variert vær og tilpassing, for å lage magiske stunder for gjestene. Vi er opptatt av at gjestene skal oppleve første klasse og har høyt fokus på å få det til.  Vi har fått mange fine tilbakemeldinger, tips og ideer, sier Edel og Jørgen Brendberg.

Noen kommer alene, mens andre lar romantikken blomstre.

– Barn, voksne og eldre, besøkende i alle aldersgrupper – livet på gården treffer dem alle likt. De får være litt i ro og mak, og får «pauset» seg litt, forteller de.

Lekker servering av mat og utsikt.

 

Uerstattelig hjelp

I Bestemorstua, et hus opprinnelig fra 1947, tilbyr de overnatting, matopplevelser og utleie av møterom. Samtidig har de bevart mest mulig opprinnelig stil og atmosfære.

– Uten støtte fra Innovasjon Norge og Kulturminnefondet hadde vi ikke klart å berge Bestemorstua. Den var i svært dårlig forfatning. Skogsboblene er kommet opp med stor hjelp fra det kommunale næringsfondet. Det har vært en brokete vei og utallige timer med jobb, sier ekteparet, og understreker at uten familie og venner hadde det vært vanskelig å komme i havn.

Det gjennomsiktige taket i boblene. Foto: Mye i media AS.

Signaturmat

Straumen gård har godkjent kjøkken fra Mattilsynet og kan tilby matservering til de som overnatter eller besøker gården i forbindelse med møtevirksomhet. Tilgangen til reine, bærekraftige og ikke minst kortreiste råstoffer, er meget god.

– Vi har 100 vinterfôret sau i egen fjøs og kyr med melkeproduksjon i en samdriftsfjøs. Selv høster vi bær, sopp og urter fra skogen. I tillegg dyrker vi grønnsaker og urter. Som en del av tilbudet i skogsboblene, har vi utviklet ei signaturfjøl med lokalmat i samarbeid med mesterkokk Marius Martinsen, som eier og driver restauranten Til Elise fra Marius, forteller Edel Brendberg.

I år skal grønnsakshagen ved Straumen gård utvides med flere aspargesplanter.

– Målet er å være mest mulig sjølberga og kunne servere gjestene mest mulig ureist, sier hun.

Ekteparet startet med å leie ut skogsboblene i fjor høst. I år er de i startgropa med å markedsføre seg mot det utenlandske markedet og har allerede hatt internasjonale gjester, blant annet helt fra Canada.

– Målet vårt er å skape gode opplevelser som gjør at gjestene senker skuldrene litt ekstra, kjenner på vår landlige magi og ikke minst kjenner at hit vil vi tilbake, avslutter Jørgen og Edel Brendberg.

Skroll til toppen