Kom å ta ettermiddagskaffen sammen med oss , oppfordrer Stig Magne Øie i REDE og John-Roger Hansen hos MOBO Helgeland. Foto: Mye i media AS.

Inviterer til boligprat i ditt nabolag

REDE og MOBO inviterer deg som er borettslagsmedlem til informasjonsmøte om boligmarkedet der du bor.

– Ta ettermiddagskaffen sammen med oss, oppfordrer de.

Rett etter påske skal REDE Eiendomsmegling og MOBO Helgeland besøke de ulike bydelene i Rana hvor det er mange borettslag. Her vil de holde informasjonsmøter og gi oppdatert status på leilighetsmarkedet i den aktuelle bydelen. Det blir også informasjon om hvordan nytt lovverk regulerer og påvirker boligsalg.

– Vi vet at mange ønsker å høre om boligutviklingen i sitt nærområde. Vi vil videre gi informasjon og råd om hvordan ta vare på sitt borettslag, og ikke minst gi råd og veiledning til de som tenker å selge, forteller daglig leder i REDE Eiendomsmegling, Stig Magne Øie.

Kort vei for deg

Dette er første gang REDE drar ut til de ulike bydelene og inviterer andelseiere i MOBO til å møte seg der.

– Vi tenkte det var enklere å treffe folk når vi drar dit de bor. Samtidig føler vi på et ansvar for å gi medlemmene denne typen informasjon, sier Øie.

Avhendingsloven som regulerer salg av eiendom, ble endret 1. januar i år. Nå stilles det er større krav til at selger gir flere og mer detaljerte opplysninger om boligens tilstand og historikk. Dette gjør salgsprosessen mye mer omfattende.

– Her har borettslag og andelseiere en fin sjanse til å få mer informasjon om de nye kravene i loven, og til å stille oss spørsmål om dette og markedet i sitt nabolag, forteller Øie.

Råd og veiledning til de som eventuelt tenker å selge, og til borettslag som vurderer å gjøre oppgraderinger, blir også tema på møtet.

Møtene skal avholdes i bydelene Langneset, Selfors, Gruben og sentrum:

  • Onsdag 20.04 kl. 1700 – 1800: Fyrhuset på Langneset (Kongsvegen borettslag).
  • Onsdag 20.04 kl. 1900 – 2000: Fyrhuset på Selfors (Ormenget borettslag).
  • Tirsdag 26.04 kl. 1700 – 1800: Menighetshuset på Gruben.
  • Tirsdag 26.04 kl. 1900 – 2000: Meyergården.

Styrelederne i borettslagene i disse områdene vil få e-post med opplysninger om møtested og tidspunkt. I tillegg vil REDE legge ut informasjon i sine kanaler og opprette arrangement via sin Facebookside.

 

 

 

 

Scroll to Top