Selge bolig i høst? Da bør du starte prosessen nå!

Det er oppfordringen fra REDE eiendomsmegling, hele Helgelands lokale eiendomsmeglerfirma.

– Det lønner seg å forberede salget ditt i god tid. Vår erfaring er at du jevnt over får et bedre resultat og en bedre salgssum, sier daglig leder Stig Magne Øie i REDE eiendomsmegling.

REDE har solid og bred erfaring fra salg av både enebolig og leiligheter, og har kontorer med ansatte i Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen.

Generelle råd

– Ved å starte med boligsalgsrapporten allerede nå, med alt den innebærer, er du klar til å legge ut huset når sommeren er over. Hvis du venter til etter sommeren, blir det fort oktober og november før boligen din er ute, sier Øie.

Erfaringen hittil i år er at det tar mye lenger tid å få ferdig tilstandsrapporten (takst), egenerklæringen og alt annet som skal inn i salgsoppgaven. Dette fordi kravene til detaljer og innhold er mye større fra alle ledd som er involvert i et boligsalg, på grunn av nye regler i avhendingsloven fra januar i år.

– Det er enklere å starte prosessen med megler og fotograf nå, enn etter ferieavviklingen hvor det erfaringsmessig er mange flere som skal ha samme jobb gjort samtidig, sier Øie.

Gratis fotopakke

Nytt av året er også at REDE spanderer fotopakken for deg som er andelseier i enten boligbyggelaget MOBO eller MBBL i Mosjøenområdet..

– Dette har en verdi på 4 500 kroner og inkluderer 15 bilder, som er et antall vi erfarer er tilstrekkelig når det gjelder salg av leilighet, sier han.

For deg som er medlem i ett av disse boligbyggelagene er REDE din megler: Du er nemlig medeier i REDE, da det er de to boligbyggelagene eier meglerfirmaet.

Lang erfaring

Meglerne hos REDE har lang og god erfaring med å selge borettslagsleiligheter.

– Det tette samarbeidet med boligbyggelagene MOBO og MBBL, gjør at vi er oppdaterte på hvert enkelt borettslag. Vi har også kort vei til forvaltningen av borettslaget eller historikken, når det er noe derfra som er vesentlig å ha med i forbindelse med et salg, sier Øie.

Det er med andre ord flere gode grunner til å bruke REDE ved et eiendomssalg for borettslagsmedlemmer.

Men det generelle rådet fra Øie gjelder til alle som allerede nå vet at de skal selge hjemmet sitt når sommeren er over:

– Kontakt oss i god tid og sikre deg selv en god salgsprosess.

Scroll to Top